صاحب‌دیوان، پایـگاه خبــری و تحلیلی تاریخ و فـرهنگ ایران

پارس وی دی اس
دوشنبه, 10 اردیبهشت, 1403

5 شیرینی که فقط در تبریز باید نوش جان کنید

تعداد بالای مغازه‌های شیرینی فروشی و قنادی در تبریز و برندهایی که در این حوزه از قدمت بیش از یک قرن برخوردار هستند، نشان دهنده علاقه مردم تبریز به انواع شیرینی است.

شاید به همین دلیل است که گردشگران نیز انواع شیرینی را به عنوان سوغاتی از تبریز با خود به شهرشان می برند. تنوع شیرینی در تبریز چنان بالاست که گردشگران در انتخاب آن سردرگم می‌شوند.

در این گزارش 5 شیرینی تبریز را که هر گردشگری باید در مسافرت به تبریز آن‌ها را امتحان کند، معرفی می‌شود.

1 – قرابیه

قرابیه معروف‌ترین شیرینی تبریز و سوغاتی اصلی است که گردشگران با خود به همراه می‌برند. این شیرینی اصیل و گرانقیمت، شیرینی رسمی تبریزی‌ها در مناسبت‌هایی مانند عید و یا مراسمات مختلف است. به همین دلیل، تمام قنادی‌های تبریز قرابیه را در لیست شیرینی‌های خود دارند.

قرابیه از پودر بادام و شکر تهیه می‌شود و در پخت آن از آرد معمولی استفاده نمی‌شود. روی این شیرینی نیز با مغز پسته تزئین می‌شود. اگرچه این روزها انواع مختلف قرابیه از جمله، گردویی و نارگیلی نیز با قیمت‌های پایین‌تری در بازار موجود است اما شما همچنان قرابیه بادامی را در اولویت خرید خود قرار دهید.

شیرینی قرابیه

2 – لوز

لوز هم مانند قرابیه یک شیرینی گرانقیمت و خاص است و تبریزی‌ها معمولا در در اعیاد و مراسمات از این شیرینی استفاده ‌می‌کنند. مواد اصلی تشکیل دهنده لوز، مخلوط پودر بادام، پودر پسته، شکر و زعفران است. میزان زعفران استفاده شده در این شیرینی به حدی بالاست که شیرینی به رنگ نارنجی خوشرنگی درمی‌آید.

این شیرینی ماندگاری بالایی دارد و علاوه بر اینکه باید در تبریز حتما آن را نوش جان کنید، می توانید با خیال راحت از بابت فاسد شدن، به عنوان سوغاتی به همراه ببرید.

شیرینی لوز

3 – نوقا

نوقا که در تبریز به آن لوکا نیز می گویند یکی از شیرینی‌های خاص تبریز است. در پخت این شیرینی از شکر، سفیده تخم مرغ، گردو و پسته استفاده می‌شود. رنگ اصلی این شیرینی سفید است ولی ممکن است انواع کاکائویی یا دو رنگ آن را نیز ببینید.

این شیرینی تبریز در دو نوع معمولی و پرمغز به فروش می‌رسد. پرمغزها پر از مغز پسته، مغز بادام و گردو هستند و مزه بهتری دارند. نوقا نیز گزینه مناسبی برای سوغات است و ماه‌ها ماندگاری دارد.

شیرینی نوقا لوکا

4 – ریس

ریس یا اریس نیز یک شیرینی خاص تبریز و یکی از شیرینی‌های مخصوص سوغات با ماندگاری بسیار بالاست. در پخت ریس از شیر، شکر، پسته و کاکائو استفاده می‌شود. این شیرینی در شکل های مختلف از جمله تسبیحی تولید می‌شود.

ریس شباهت زیادی به نوقا دارد اما طعم این دو شیرینی بسیار متفاوت است. در تبریز مغازه‌هایی وجود دارند که فقط ریس و نوقا تولید ‌می‌کنند.

شیرینی ریس

5 – باقلوای تبریز

باقلوای تبریز با باقلوای استانبول کمی متفاوت است. اگرچه هر دو باقلوا به وفور در تبریز تولید می‌شود و در هر خیابان چندین مغازه باقلوا فروشی را می توان دید. باقلوا هم مانند سایر شیرینی‌ها بر اساس میزان پسته، گردو و بادام استفاده شده در پخت آن، در رده های قیمتی مختلف به فروش می‌رسد.

باقلوا

 

منبع: کاماپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت