صاحب‌دیوان، پایـگاه خبــری و تحلیلی تاریخ و فـرهنگ ایران

پارس وی دی اس
دوشنبه, 31 اردیبهشت, 1403

نهصد هزار سال پیش جمعیت انسان‌های دنیا به ۱۲۸۰ نفر کاهش یافت

تحقیقات نشان می دهد که انسان های اولیه 900 هزار سال پیش، زمانی که سیاره وارد یک عصر یخبندان شده بود با تنگنای عجیبی مواجه شدند که نزدیک به صد هزار سال هم ادامه داشت!

این دوره ۱۰۰ هزار ساله که موسوم به پلیستوسن میانی، تهدیدی بزرگ برای بشریت بود و با کاهش جمعیت به 1280 نفر، نژاد بشر تقریباً منقرض شده بود.

دانشمندان دانشگاه East China Normal مدلی را ایجاد کردند که می تواند دودمان ژنی مدرن را مطالعه کرده و از آنها برای تخمین اندازه جمعیت استفاده کند. آنها سپس DNA حدود 3154 انسان مدرن را از هر دو جمعیت آفریقایی و غیر آفریقایی تجزیه و تحلیل کردند.

نتایج حاکی از آن است که تنها حدود 1280 “فرد مولد” در آن دوران باقی مانده بود و همینها بودند که به مدت 117000 سال نژاد بشر را استمرار می‌دادند. یافته‌های آن‌ها که در مجله Science منتشر شده است تخمین می‌زند که تقریباً 99 درصد از جمعیت اجدادی ما در این دوره فوت کرده بودند.

این کاهش همزمان با تغییرات آب و هوایی همراه با دوره های طولانی یخبندان و کاهش دمای سطح دریا بود. همچنین ممکن است دوره های طولانی خشکسالی و غذا هم همزمان رخ داده باشد. این دوره شامل زمانی است که آخرین جد مشترک ما، نئاندرتال‌ها و همچنین دنیسوواها، در این سیاره در کنار هم پرسه می‌زدند.

یی-هسوان پان، محقق ارشد این پژوهش، گفت که این یافته ها “زمینه جدیدی را در تکامل انسان باز می‌کند”. او گفت: “این موضوع سوالات بسیاری را برمی‌انگیزد، مانند مکان‌هایی که این افراد در آن زندگی می کردند، چگونه بر تغییرات اقلیمی فاجعه بار غلبه کردند و اینکه آیا انتخاب طبیعی در طول این دوره گلوگاهی، باعث تسریع تکامل مغز انسان شده یا خیر.”

این مطالعه  آسیب‌پذیری جمعیت‌های اولیه انسان نشان می‌دهد و به ما یادآوری کند که یک تغییر اقلیمی عمده چطور می‌تواند دوباره ما را به انقراض بکشد.

 

منبع: یک پزشک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت