صاحب‌دیوان، پایـگاه خبــری و تحلیلی تاریخ و فـرهنگ ایران

پارس وی دی اس
جمعه, 10 فروردین, 1403

نویسندگان کتابفروش 

 اولین نویسنده صاحب نامی که اقدام به راه‌اندازی کتابفروشی کرد محمدعلی تربیت (۱۲۵۶-۱۳۱۸ش.) بود. او ۱۲۲ سال پیش یعنی به سال ۱۳۱۶قمری به همراه سیدحسن تقی‌زاده، میرزا سیدحسین‌خان عدالت و سیدمحمد شبستری کتابفروشی در شهر تبریز تأسیس می‌کند و نام آنرا «تربیت» می‌گذارد.

بسیارند نویسندگان صاحب نامی که بعد از محمدعلی تربیت قدم در این راه نهادند. بزرگانی چون عبدالرحیم خلخالی (کتابفروشی کاوه)، حبیب الله آموزگار(کتابفروشی گنج دانش)، محمدتقی بهار(کتابفروشی دانشکده)، محمدحسین رکن‌زاده آدمیت (کتابفروشی آدمیت)، رحیم زهتاب‌فرد (کتابفروشی دانش)، ابراهیم گلستان (کتابفروشی روزن)، کریم و گلی امامی (کتابفروشی زمینه)، شیرین اتحادیه (کتابفروشی آزاد)، لیلی گلستان (کتابفروشی ایران) و …

حرفه کتابفروشی حرفه‌ای جذاب و دوست‌داشتنی برای خیلی‌هاست حتی آنها که اهل کتاب نیستند. اما وقتی اهل کتاب باشی جذابیت این حرفه برای تو دو چندان که چه عرض کنم صدچندان است.

اینگونه است که روزی تصمیم می‌گیری دانسته با وجود همه مصائب و مشکلات و … خودت را به شکل مازوخیستی در این عذاب شیرین غرق کنی، با اینکه خیلی به آینده‌اش خوش‌بین نیستی!

طی چند سال اخیر داستان نویسان و مترجمان شناخته شده‌ای راه اسلاف خود را پیش گرفته و پا به عرصه حرفه کتابفروشی گذاشته‌اند.

 یوسف علیخانی جان کتابفروشی آموت را در مرزداران راه انداخت، سرکار خانم فرشته احمدی و محمد حسینی بزرگوار به کتابفروشی چهل کلاغ را در ارگ تجاری تجریش افتتاح نمودند، حسن محمودی دوست داشتنی هم کتابفروشی ستارا را در مگامال اکباتان راه اندازی کرد وعنقریب است که سرکار خانم ضحی کاظمی نیز کتابفروشی راما را در مجتمع تجاری بزرگمهر تهران افتتاح نماید.

متاسفانه طی حدود ۲ سالی که از افتتاح این کتابفروشی‌ها می‌گذرد، هنوز فرصت نکرده‌ام به این کتابفروشی‌ها سر بزنم و از این بابت شرمنده دوستان و بزرگواران دیده و نادیده خود هستم، اما اخبار تک تک این کتابفروشی‌ها را پیوسته دنبال می‌کنم و یقین دارم که بواسطه آگاهی این عزیزان به کتاب، و عمری که در راه کتاب صرف نموده‌اند قطعا کتابفروشی‌های خوب، حرفه‌ای و دوستداشتنی برای اهالی شهر تهران ایجاد کرده‌اند.

امیدوارم که مردم و اهل کتاب قدر این داشته‌ها و تلاش‌ها را بدانند و به سهم خود برای نگاهداشتش سهیم باشند.

مجید جلیسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت