دوشنبه, 14 آبان, 1403

نمایشگاه بازخوانی معماری ایران با هوش مصنوعی

این نمایشگاه توسط دفتار معماری “جهان طراحی میانگستره” و “نگارگران” برگزار می شود و 26 تصویر و 10 انیمیشن از 14 معمار در کافه فیکای شهر تبریز از 22 ام مرداد تا 2 شهریور به نمایش گذاشته شده است.

به گزارش صاحب دیوان، در دنیای پر از پیچیدگی‌ها و تنوع‌های فرهنگی، هوش مصنوعی به عنوان یک ابزار نوین در طراحی معماری و شهرسازی به تبدیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد هر جامعه و محیط به طرح‌ها و کانسپت‌های زیبا و کارآمد کمک می‌کند. تصویرسازی دقیق و واقع‌گرایانه از طرح‌ها و کانسپت‌ها یکی از مهم ترین مراحل در فرآیند طراحی معماری است. هوش مصنوعی با قابلیت‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها و تولید خودکار تصاویر، به معماران امکان می‌دهد تا ایده‌ها و طرح‌های خود را به زبان تصاویر قوی و جذاب ارائه دهند. علاوه بر تصویرسازی، هوش مصنوعی می‌تواند در تولید ایده‌ها و کانسپت‌های نوآورانه نقش اساسی ایفا کند. با تجزیه و تحلیل داده‌های معماری، تاریخچه فرهنگی و الهام‌گرفتن از الگوهای مختلف، هوش مصنوعی می‌تواند ایده‌های خلاقانه و بی‌نظیری برای طراحی فضاها و ساختمان‌ها ایجاد کند. در نمایشگاه ” بازخوانی معماری ایران” از امکانات هوش مصنوعی برای خوانشی دوباره از معماری ایران استفاده کرده ایم تا این تکنولوژی جدید را به عنوان ابزار و حتی همکاری خلاق و باهوش که می تواند فرهنگ، تاریخ و شخصیت معماری هر جامعه را در قالب طرح هایی منحصربه فرد ارایه دهد به جامعه معماری ایران معرفی کنیم.

این نمایشگاه حاصل تجربه معمارانی است که در کارگاه “معماری و هوش مصنوعی” شرکت کرده اند. در طراحی پروژه های از چندین هوش مصنوعی استفاده شده است. هر هوش مصنوعی زبان و شیوه خاص خود را دارد که در طراحی و بازنمایی فضا در قالب ها، سبک ها و حتی رندر و نورپردازی با هم متفاوت اند، این تفاوت امکان مقایسه و تکمیل پروژه ها را به معماران می دهد؛ ایده پردازی اولیه در یک هوش مصنوعی انجام شده و تکمیل جزئیات را در هوش مصنوعی دیگر ادامه دهیم و در نهایت نورپردازی و رندری واقع گرا یا مفهومی از اثر خود بسازیم.

رویکرد معماران به بازخوانی معماری ایران به 2 بخش تقسیم می شود. گروه اول همکارانی هستند که تلاش کرده اند معماری سنتی ایران را همانگونه است بازسازی کنند. گروه دوم نگاهی مدرن و معاصر با ساختار و الگوها و جزئیات معماری ایران داشته اند. باید خاطر نشان کنم که این نمایشگاه فاز یک از پروژه ای چند مرحله ای است و در مقاطع بعدی توسعه یافته و تکمیل خواهد شد. در این نمایشگاه تنها توضیحات فضا به هوش مصنوعی داده شده است تا در بر آن اساس فضای معماری داخلی یا خارجی را خلق کند. هیچ ویرایش یا به اصلاح پست پروداکشنی روی تصاویر تولید شده انجام نشده تا توانایی، ظرفیت و ضعف های هوش مصنوعی مشخص شود تا مخاطبان و معماران دقیق تر با امکانات هوش مصنوعی آشنا شوند. در رویدادهای بعدی ابعاد دیگری از هوش مصنوعی را به چالش خواهیم کشید.

هوش مصنوعی علارغم پیشرفت های خیره کننده ای که در زمینه تضویرسازی و طراحی داشته، هنوز همچون کودکی خردسال است و در ماه ها و سالهای آینده شاهد رخدادهای بزرگی خواهیم بود. دفاتر معماری “جهان طراحی میانگستره” و “نگارگران” در تلاش است که این رخدادها را همپا و همزمان با فعالیت های شرکت های بزرگ معماری در ایران نیز توسعه دهد. و فضایی مناسب برای آشنایی، نقد و آفرینش فراهم کند. باشد که با تسلط بر تکنولوژی جدید پاسخ سوالات اساسی خود در رابطه با معماری ایران به دست آوریم.

اسامی معماران شرکت کننده در نمایشگاه

علی خیابانیان، هادی آدینه قهرمانی، لیلی منظوری،منا پاک طینت، کسری بنی آدم، اوسط حسینی، مریم ترابی، کوثر پیری، سیما سلیمی، بهناز کریمی، آتنا نقوی، سما دلخون، شیدا فضلی، ثنا شاهوردی.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانون تبلیغاتی آریانی
یادداشت