صاحب‌دیوان، پایـگاه خبــری و تحلیلی تاریخ و فـرهنگ ایران

پارس وی دی اس
یکشنبه, 19 آذر, 1402

موکب هنرمندان،پیام آور وحدت قومیت و مذهب

حضور هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر ترک زبان در مناطق ترک نشین شمال عراق در قالب کاروان اربعین و اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی مانند پرده خوانی و شبیه خوانی همچنین دیدارهای غیر رسمی با دست اندرکاران فرهنگ و هنر این مناطق بدون شک نقطه عطفی در تحولات فرهنگی و هنری میان دو کشور عراق و ایران است.

سید مرتضی احمدپور / روزنامه نگار

شیعیان ترک زبان شمال عراق در سالهای گذشته سختیها ومحرومیتهای زیادی را تحمل کرده اند و بسیاری از خانواده های شیعه این منطقه یک یا چند شهید در مبارزه با داعش و عناصر تکفیری همچنین اقوام افراطی تقدیم کرده اند و اکنون در حال بازیابی هویت فرهنگی و دینی خود هستند.
اجرای برنامه های مذهبی سنتی توسط هنرمندان تبریزی آنهم به زبان ترکی که برای ساکنان این مناطق ملموس تر و دلنشین تر است موجب شد تا ایام اربعین منحصر به فردی را تجربه کنند.
ترک های مناطق شمالی عراق هم با برپایی موکب های پذیرایی از زوار تلاش کردند تا میزبان خوبی برای هم زبانان شیعی خود در آنسوی مرزها باشند.
به هر روی شرایط فراهم شده فعلی زمینه ای برای جهش ارتباطات فرهنگی و مذهبی مردمی در دوسوی مرز است و صد البته این ارتباطات فرهنگی نباید چهره غیر مردمی به خود بگیرد که در این صورت اسیر تحولات سیاسی و اراده های نامشخص دولتمردان دو کشور شده و دستخوش فراز و نشیب های ناخواسته با اراده مردمانی در دو کشور خواهد شد که دوست دارند برنامه های مشترک مذهبی خود را با گویش مشترک ترکی اجرا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت