صاحب‌دیوان، پایـگاه خبــری و تحلیلی تاریخ و فـرهنگ ایران

پارس وی دی اس
جمعه, 23 شهریور, 1403

موزه‌ای بدون حضور مدیران فرهنگی آذربایجان‌شرقی افتتاح شد

روز شنبه 27خرداد 1402 طی مراسمی در غیاب سه مدیرکل فرهنگی آذربایجان‌شرقی، گالری پیش از چاپ موزه چاپ و نشر، پس از هفت سال تلاش و پیگیری تنها مجموعه‌دار چاپ و نشر کشور گشایش یافت.
به گزارش صاحب دیوان، این مراسم با حضور پیشکسوتان چاپ، مدیران چاپخانه‌ها، مدیران واحدهای صنعتی مرتبط با چاپ، اساتید دانشگاه و مدیران انتشارات شهر تبریز در گروه صنعتی نگار برگزار گردید. جهت نمایش ادوات، ابزارها و دستگاه‌های قدیمی پیش از چاپ، سالنی تجهیز و آماده‌سازی شده است.

در این گالری دوربین‌های عمودی و افقی لیتوگرافی، دستگاه‌های ساخت کلیشه‌های سربی و ژلاتینی، ادوات مهرسازی قدیمی و سنتی، دستگاه‌های ظهور فیلم برای لیتوگرافی و کنتاکت زینک، ادوات چاپ سنگی، چاپ سربی، چاپ افست که مربوط به دهه‌های دهم تا چهل هجری شمسی است برای بازدید تخصصی گرد هم آمده است. اسناد مربوط به چاپخانه‌های تبریز از دهه چهل تا شصت بر دیوار این گالری مزین است.

شایان ذکر است این گالری نمونه کوچکی از اشیاء موزه چاپ و نشر است که قرار بود در دبیرستان فردوسی تبریز به نمایش عمومی درآید که متاسفانه از سال 1397 تا به‌حال اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی از مرمت و تحویل آن به مجموعه‌دار عاجز مانده است.
این گالری به همت مدیریت گروه صنعتی نگار برای حفظ اشیاء موزه چاپ و نشر از نابودی و نمایش موقت در این کارخانه برپا شده است. برای تجهیز و آماده‌سازی گالری و اشیاء آن شش ماه زمان و هزینه‌ای قابل توجه‌ صرف شده است.
گروه صنعتی نگار بزرگترین واحد مستقل صنعتی تولید سیلندر و کلیشه چاپ در کشور است که در شهرک صنعتی عالی نسب تبریز قرار دارد.
طبق روال برگزاری هر مراسم و آئین رونمایی، برای این گالری نیز از همه پیشکسوتان و اهالی صنعت چاپ به ویژه مدیران فرهنگی استان دعوت شد. جناب آقای محمد اسدالهی، مدیرکل محترم امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی، جناب آقای احمد حمزه زاده، مدیرکل محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌شرقی و جناب آقای سیدمحمدحسین بلاغی مدیرکل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی به عنوان مهمانان ویژه این مراسم دعوت شده بودند که مهمانان ویژه مردم را چشم به راه گذاشتند.

و در غیاب و مشغله مدیران کل حتی معاونان و کارشناسان اداره کل هم در مراسم حضور نیافتند.

در پایان مراسم کام شیرین و احساس شادی به ثمر نشستن موزه چاپ و نشر با حس نادیده گرفتن مسئولین، برای اهالی صنعت چاپ استان تلخ شد. شاید به زعم مدیران فرهنگی ما، خواب عصرگاهی بهاری، شیرین‌تر از افتتاح موزه‌ای در شهر تبریز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانون تبلیغاتی آریانی
یادداشت