به گزارش صاحب دیوان، اول آبان ماه 1402 بود که فراخوان شرکت در سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر اعلام گردید تا علاقهمندان و فعالان در حوزه موسیقی بتوانند در آن شرکت نمایند. هدف از برگزاری این جشنواره شناسایی، ظرفیتسازی و حمایت از فعالیتهای خلاقانۀ هنرمندان ایرانی در عرصه موسیقی و گروههای موسیقی سراسر کشور، با اولویت معیارهای هنری در هر شاخه از موسیقی بود. علاقهمندان تا 15 آذرماه فرصت داشتند تا از طریق سایت www.fajrmusicfestival.com نسبت به ثبت نام و شرکت در این جشنواره اقدام نمایند.
سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر زیر نظر دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران به دبیری رضا مهدوی در روزهای 23 تا 28 بهمن ماه همین سال در دو بخش رقابتی و غیررقابتی در کلانشهر تهران و سایر استانها برگزار خواهد شد. از دیگر برنامههای در نظر گرفته شده برای این دوره از جشنواره موسیقی فجر، جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه،جایزه رساله و پایاننامهها، بخش سرود و نشستهای پژوهشی خواهد بود.
با پایان یافتن فراخوان ثبت نام و شرکت در سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، فراخوان دیگری مبنی بر ثبت نام رسانههایی که دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند، شامل خبرگزاریها، سایتهای حوزه موسیقی، روزنامهها، مجلات تخصصی موسیقی، رسانههای خارجی فعال در ایران و شبکههای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برای پوشش خبری رویدادهای این دوره از جشنواره بین المللی موسیقی فجر منتشر گردید. این فراخوان نیز در هفته اول بهمن منتشر و دیروز 7 بهمن به پایان رسید که طبق اعلام روابط عمومی جشنواره موسیقی فجر، در مجموع ۹۷ رسانه داخلی و خارجی براساس فراخوان دعوت از رسانهها برای حضور و پوشش رسانهای این دوره از جشنواره اعلام آمادگی کردهاند. از این 97 مورد، 18 مورد مربوط به روزنامهها، 15 مورد خبرگزاری، 39 مورد پایگاه خبری و تحلیلی، 11 شبکه داخلی و 14 شبکه خارجی هستند. از اولویتهای ستاد برگزاری این دوره از جشنواره موسیقی فجر برای انتخاب رسانهها و خبرگزاریها، سابقه فعالیت آنها در حوزه موسیقی بوده است. ستاد جشنواره تمامی 97 مورد درخواست اصحاب رسانه را برای حضور در جشنواره مورد بررسی و پذیرش قرار خواهد داد.