صاحب‌دیوان، پایـگاه خبــری و تحلیلی تاریخ و فـرهنگ ایران

پارس وی دی اس
شنبه, 6 مرداد, 1403

به یاد ابراهیم بحرالعلومی؛ بچه تبریز

درست ده سال پیش بود که پیکر زنده‌یاد “سیدابراهیم بحرالعلومی” همکار مطبوعاتی و بازیگر و فعال سینما سه‌شنبه۲۲ مرداد از مقابل تالار وحدت تشییع شد… تا در قطعه هنرمندان آرام گیرد. یادش با مااست هنوز و همیشه ….یاد این دوست و همکارقدیمی “سید ابراهیم بحرالعلومی” گرامی باد…..بیش از بیست سال آشنائی در مطبوعات و همکاری نزدیک درابرارسینمائی و ….اصلا باورکردنی نبود و نیست.

ابراهیم همیشه سرحال و قبراق بود …می گفت، می خندید،و…واقعا درشمال و نوشهر…توی تعطیلی چه اتفاقی افتادکه او ناگهانی سکته کرد؟ خبر کوتاه و تاسف بر انگیزی بود…هم چنان مبهوتم …شاید  اولین کسی بودم که خبر را ناباورانه درمحله ی فیس آباد به درو دیوار زدم ….به شاهرخ عزیز ومریم نازنین و  خانواده یحرالعلومی هنوز و همیشه این ضایعه را تسلیت می گویم …روحش شاد…

بحرالعلومی علاوه بر فعالیتش در عرصه‌ی مطبوعات هم چون ابرار سینمائی، مجله فیلم و ده ها نشریه مختلف و تهیه گزارش و مصاحبه به عنوان بازیگر در انجمن فیلم دفاع مقدس هم مدتی فعالیت داشت و در فیلم‌هایی چون «سن‌پترزبورگ»، «چهل سالگی»، «زمهریر»، «بی‌پولی»، «مرسدس» و «ضیافت» و سریال «کلاه پهلوی» و… به ایفای نقش پرداخت.
وی متولد 28 تیرماه 1329 در تبریز از شانزده سالگی به عنوان خبرنگار اطلاعات هفتگی تبریز وارد عرصه روزنامه نگاری شد و بعد در نشریات سینمایی و هنری نظیر فردوسی قلم زنی کرد. او فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته تاریخ بین الملل بود و از اوایل دهه هفتاد با فیلم ضیافت مسعود کیمیایی بازیگری را نیز تجربه نمود. او در نشریات تخصصی بی شماری هم چون ابرارسینمایی – فیلم- دنیای تصویر- هفته نامه سینما- سینما تاتر- سینما ویدیو و … قلم زد و همزمان در دانشکده هنر و معماری و آموزشگاه های سینمایی به تدریس جوانان و دانشجویان اشتغال داشت.
طنزهای سینمایی اش در دوران اصلاحات در روزنامه های اخبار- صبح- خبر- هدف- آفرینش و… با اسامی مستعاری چون بچه تبریز، نیما تبریزی، امیر ششگلانی- س.ا.پویا و ا.ب.شباهنگ مورد توجه قرار می گرفت و مجموعه کتاب هشتاد پرده طنزهای سینمایی از تالیفات او به شمار می آید.
سید ابراهیم بحرالعلومی در بیش از 40 فیلم سینمایی و 15 سریال تلویزیونی و هم چنین چندین فیلم ویدیویی به نقش آفرینی پرداخت. سریال کلاه پهلوی با بازی او در نقش حاج حسین زرگر هم  پخش شد.زبان انتقادی بحرالعلومی در روزنامه های دهه هفتاد و دغدغه های بی شمارش برای تعالی هنرسینما، نام او را به عنوان روزنامه نگاری جسور مطرح نموده بود. او نظامی بودومدتی در کلانتری قلعه  وشهرنو خدمت می کرد ….در شب های  انقلاب هم در حفظ و نگهداری تلویزیون و آرشیو صدا وسیما نقش کلیدی داشت و مسولیت حفاظت از تلویزیون در آن برهه سخت به وی سپرده شده بود.
فیلم های ضیافت- جان سخت- مرسدس- محاکمه- پارتی- سام و نرگس- مکس- چشمان سیاه- عروس خوش قدم- چهارچنگولی- سن پترزبورگ- چهل سالگی- یازده دقیقه وسی ثانیه -خواستگار محترم- شیش و بش و… هم چنین سریال های تلویزیونی همراز- کلاه پهلوی- سال های مشروطه و… ازجمله آثار تصویری او می باشد.
بازی در سریال معمای شاه و فیلم سینمایی آتیش بازی آخرین نقش آفرینی های وی، و هم چنین نامه سرگشاده اش به رییس جمهور منتخب ، آخرین قلم زنی سید ابراهیم بحرالعلومی به شمار می آید. او هم چنین چند سالی مشفول تالیف مجموعه دایره المعارف سینمایی بود که نیمه کاره ماند.
علی سرهنگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یادداشت