بزرگ خانواده میزبان اصلی این شب است و با شام، آجیل و میوه ها از مهمانان خود پذیرایی می کنند و در این شب طولانی هندوانه چله از واجبات سفره های مردم آذربایجان شرقی است چرا که در باور این منطقه خوردن هندوانه آنها را از لرز و سرمای زمستان مصون نگه می دارد. ، بزرگ تر ها در حین بریدن هندوانه می گویند قادا بلامیزی بو گئجه کسدوخ (بلایای خودمان را امروز بریدیم) و در برخی از مناطق آذربایجان شرقی پوست هندوانه را نگه داشته و فردایش به آبی روان می اندازند و این اقدام را خوش یمن می دانند.
در قدیم قاورقا (گندم برشته با شاهدانه) بر سر سفره های چله بیش از هر چیزی خودنمایی می کرد و دورهمی های خانوادگی تا پاسی از شب با خوردم قاورما ادامه می یافت.
انگور، بادام، گردو ، لبو، سنجد و … بر سر سفره چله همیشه بوده است و رنگ و بوی خاصی به این سفره بخشیده است.