این شهر به دلیل معماری کهن و بناهای تاریخی شگفت انگیز، از جاذبههای فراوانی برای مسافران و گردشگران برخوردار است. یکی دیگر از ویژگیهای ارومیه وجود افرادی با ادیان مختلف در این شهر است؛ به گونهای که با ورود به این شهر و گشت و گذار در محلات آن به راحتی متوجه تفاوت ارومیه با سایر شهرهای ایران میشوید.
کاماپرس در این گزارش 5 جاذبه گردشگری ارومیه را که باید در سفر به این شهر ببینید، معرفی کرده است.
1 – بازار ارومیه
بازار سنتی ارومیه در دوره صفویه ساخته شده است و دارای تیمچهها، حمامها، مساجد و سراهای بسیاری است. بازار ارومیه در دوره زندیه و قاجار تکمیلتر شده و هم اکنون حجرههایی از بیشتر مشاغل را در این بازار میتوان یافت. اگرچه امروزه دسته بندی مشاغل بازار همانند گذشته نیست اما سراهای مختلفی برای هر رده شغلی همانند مسگران، زرگران، فرش فروشان و عطاران در نظر گرفته شده است.
یکی از ویژگیهای خاص بازار ارومیه نسبت به بازار سایر شهرهای ایران، قرار گرفتن یک کنیسه متعلق به یهودیان در این بازار است.
2 – برج سه گنبد
برج سه گنبد یکی از آثار تاریخی ارومیه و از یادگارهای دوره سلجوقی است. این برج استوانهای دارای چندین کتیبه تاریخی کنده شده بر روی سنگ بوده و همانند سایر بناهای مشابه سلجوقی و ایلخانی درب آن در ارتفاع بسیار زیادی از سطح زمین واقع شده است.
این برج در محلهای در خیابان استاد برزگر قرار گرفته و پیشنهاد میشود، اگر سری به برج سه گنبد زدید، در محلات اطراف آن نیز پرسه زده و از معماری بسیار خاص خانههای این محله لذت ببرید.
3 – کلیسای ننه مریم
کلیسای ننه مریم نه فقط در ایران بلکه یکی از قدیمیترین کلیساهای جهان است و گفته میشود دومین کلیسای جهان از نظر وسعت است. این کلیسا در سال 32 میلادی ساخته شده و در آن زمان آتشکده بوده است. اما پس از مدتی با رشد دین مسیحیت به کلیسا تبدیل و مورد استفاده مسیحیان قرار گرفته است.
بدون شک این کلیسا یکی از متفاوتترین کلیساهای جهان محسوب میشود. کلیسایی فرش شده با قالیهای دست بافت آذربایجان، سقف کوتاه و دالانهای تو در تویی که به شکلی خاص ساخته شده است.
4- بازار دوشابچی خانا
علاوه بر بازار سنتی، ارومیه دارای یک بازار بسیار قدیمی و خاص است که نمونه دیگری در جهان ندارد. بازار دوشابچی خانا فقط متعلق به صنف تولیدکنندهها و سازندگان دوشاب است. دوشاب همان شیره انگور و یکی از سوغاتیهای ارومیه به شما رفته که هنوز هم به صورت سنتی تولید و به فروش میرسد. این بازار در دوره صفویه ساخته شده و بیش از 70 مغازه دارد.
5 – یخچال دوققوز پله
دوققوز در زبان ترکی آذربایجانی به معنای عدد 9 است نام این یخچال از تعداد پلههای آن گرفته شده است. یخچال تاریخی دوقوز پله یکی از یخچالهای بسیار زیبای باقی مانده از دوره قاجار بوده که در زمانهای قدیم برای نگهداری و تامین یخ از آن استفاده میشد. امروزه از این بنای زیبا به عنوان خانه و موزه آبگینه استفاده میشود.
3 پاسخ
ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترکها ❤یاشاسین آذربایجان ❤یاشاسین ارومیه ❤یاشاسین ترک❤
URMİA ❤AZERBAYCAN
ارومیه قلب آذربایجان ❤به دیار آذربایجان شهر ارومیه شهر والیبالی و والیبال نشین خطه آذربایجان دومین شهر ترک نشین ایران بعد از شهر برادر و قارداش تبریز ❤شهر شهیدان باکری ها و امینی ها فرمانده لشگر قهرمان 31عاشورا، شهر کاپیتان تیم ملی والیبال سعید معروف، شهر والیبالی و پایتخت والیبال آذربایجان، شهر آشیق های آذربایجان، شهر مهد و فرهنگ و قلب ابدی آذربایجان خوش آمدید ❤
آذربایجان دیارنا گوزل اورمیه شهرینه چوخ خوش گلیبسیز ❤
به دیار آذربایجان شهر زیبای اورمیه خیلی خوش آمدید ❤
ما آذربایجانی ها به خصوص اورمیه ای ها به ترکی ( اورمولوها) خونگرمو مهمان نوازیم ❤
یاشاسین ایران ❤
یاشاسین آذربایجان ❤
یاشاسین اورمیه ❤
❤ ارومیه قلب آذربایجان ❤
ارومیه ترک تورک ❤ارومیه قلب آذربایجان ❤خاک ابدی و خط قرمز ترک ها ❤یاشاسین اورمیه ❤یاشاسین آذربایجان ❤ارومیه قلب آذربایجان ❤