محمدی افزود: بخش ورودی بنا با احداث ساختمانهای جدید طوری مورد تهدید و فشار است که نمای بنا را از حالت پایدار خارج کرده است، همچنین بخشی از نمای غربی بنا در اثر نوشتههای تبلیغاتی و بخشی از آن با پوشش اندود گچ و خاک از حالت اولیه خارج شده و قسمتهایی از بنا نیز در اثر رطوبت و عوامل جوی آسیب دیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری آذربایجانشرقی در مورد اقدامات لازم برای حفظ بنا گفت: سه خطر اصلی، ایستایی بنا را مورد هجوم قرار داده، یکی از این موارد فرسودگی مصالح آجری به علت مرور زمان است.
وی ادامه داد: آسیب دیگر مربوط به عوامل جوی است و مورد آخر فشار ناشی از احداث ساختمانهای جدید در اطراف سقاخانه است؛ همچنین مرمت هره چینی و ناودانی که به دلیل آسیب دیدن، آب باران را به درون بنا بازگشت میدهد و نشانهگذاری روی ترک محراب این بنا از اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
محمدی با اشاره به اهمیت آب در باورهای دینی مردم تاکید کرد: سقاخانه نمادی از باورهای مردم نسبت به جایگاه آب و اهمیت سیراب کردن رهگذران است و با توجه به قرار گرفتن در ماه محرم و ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع)، شایسته است چنین بناهایی که هم قدمت زیادی دارند و هم به اعتقادات و باورهای مردم گره خوردهاند بیشتر مورد توجه و حمایت قرار گیرند تا نسلهای بعدی نیز با فرهنگ غنی و پرمفهومی که در لایههای کهن شهر جریان داشته آشنا شوند.
وی گفت: وظیفه ماست که ابنیه و تاریخ گذشته را برای انتقال به آینده حفظ کنیم و در این میان توجه به علایق و باورهای مردم نیز از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و فرا رسیدن ماهی مانند محرم فرصت خوبی برای بازبینی اقدامات انجام گرفته در حوزه دین و باورهای مذهبی است.
محمدی تاکید کرد: ثبت ملی آیینهای عزاداری بازار تاریخی تبریز اقدامی در این راستا بود که آیین رونمایی از این میراث معنوی شهرمان با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی با استقبال هیئات مذهبی بازار تاریخی، شهر تبریز و اقشار مختلف مردم مواجه شد.
سقاخانه اهراب در خیابان قدیمی اهراب واقع است و تنها سقاخانه موجود تبریز به شمار میرود.
این سقاخانه در حال حاضر فقط در ایام محرم و روزهای تاسوعا و عاشورا باز میشود و در همین روزها هم مردم بسیاری از محلات دور و نزدیک برای روشن کردن شمع به این مکان میآیند.