دوشنبه, 1 بهمن, 1403

5 جاذبه تاریخی تبریز که از آن بی خبر بودید

تبریز به دلیل قرار کرفتن در مسیر تاریخی جاده ابریشم و اهمیت تجاری از دیرباز محل عبور تجار، دولتمردان و سیاحان بوده است.

1 – جاذبه تاریخی دانشگاهی تبریز

ربع رشیدی در مرکز شهر تبریز و در منطقه ای موسوم به عباسی واقع شده است. این منطقه بزرگ حصارکشی شده حدود 700 سال پیش و در زمان ایلخانیان که تبریز پایتخت بوده، به عنوان شهرک دانشگاهی مدرن، پذیرنده دانشجویانی از سراسر جهان بوده است.

هم اکنون بخش هایی از این منطقه تاریخی که توسط خواجه رشید الدین ساخته شده است، در کاوش‌های باستانی پیدا شده است. این جاذبه تاریخی تبریز شامل چندین دانشکده، حمام، خوابگاه، کاروانسرا و سایر بخش‌های مورد نیاز برای یک دانشگاه بوده است.

ربع رشیدی تبریز

2 – مقبره دو کمال

مقبره دو کمال یکی از آثار تاریخی کمتر شناخته شده تبریز است. در این مکان تاریخی آرامگاه دو شخصیت تاریخی به نام‌های کمال الدین خجندی، شاعر قرن هشتم و نهم هجری و کمال الدین بهزاد، نقاش معروف قرن دهم هجری قرار گرفته است.

این مجموعه تاریخی در خیابان بیلانکوه تبریز قرار دارد و دارای حجره‌ها و اتاق‌های متعدد است. این جاذبه تاریخی تبریز پس از مرمت به عنوان مرکز آموزشی مورد استفاده قرار گرفته است.

مقبره دو کمال تبریز

3 – ارگ تبریز

امروزه از ارگ بزرگ تبریز که زمانی دیوارهای آن دربرگیرنده تمام شهر بود، تنها یک دیوار کوچک باقی مانده است اما همین محوطه باقی مانده نیز یکی از آثار تاریخی مغفول این شهر محسوب می‌شود. ارگ تبریز در گذشته دارای تالارهای متعدد، کاخ، مسجد و دیگر مکان‌های مورد نیاز عمومی بود که در دوره‌های مختلف تاریخی تخریب شده‌اند. هم اکنون نیز روی دیوار باقی مانده آثار گلوله‌های توپ روس‌ها از دوره مشروطه باقیست.

ارگ تبریز در مرکز شهر تبریز و در کنار مصلی این شهر واقع شده و در تمام روزهای هفته قابل بازدید است.

4 – چهار منار

چهار منار به دلیل اهمیت تاریخی و محل قرارگیری یکی از دلایل اصلی ثبت جهانی شدن بازار تبریز است اما متاسفانه به همین میزان نیز ناشناخته مانده و معرفی نشده است. این مقبره تاریخی که قدمتش به دوره روادیان می ‌رسد، در منطقه بازار تبریز قرار گرفته و سالهاست که به دلیل مرمت بسته است.

این مکان آرامگاه 4 پادشاه روادی و سلجوقی است و در زمان سلجوقیان مورد بازبینی و مرمت قرار گرفته است.

چهار منار تبریز

5 – گورستان باستانی عصر آهن

این جاذبه تاریخی تبریز در کنار مسجد کبود قرار گرفته است و شاید بتوان آن را موزه ای از گورهای باستانی عصر آهن عنوان کرد. به دلیل موقعیت مکانی که دور از دید قرار دارد و عدم معرفی، بیشتر گردشگران شانس بازدید از این موزه را پیدا نمی‌کنند.

شما در بازدید از این مکان تاریخی در واقع بالای یک گورستان متعلق به 3500 سال قبل قدم خواهید زد. قسمت بالایی قبور به صورت شیشه‌ای درآمده است تا بازدیدکننده بتواند اسکلت‌های سالم باقی مانده و وسایلی که با مردگان دفن شده اند را بهتر ببیند.

منبع: کاماپرس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانون تبلیغاتی آریانی
یادداشت