شنبه, 29 دی, 1403

سرا‌های تاریخی مراغه نگین تجارت و داد و ستد

بر اساس گزارش های منتشر شده توسط خبر گزاری صدا و سیمای مرکزی آذربایجان شرقی، کاروان سراهای شهرستان مراغه یکی از نگین های تجارت و داد و ستد در زمان های گذشته بوده اند.

امروزه این مکان های تاریخی، به بازسازی و مرمت نیاز دارند. مراغه در طول تاریخ به عنوان یکی از مراکز مهم استراحت و اتراق کاروان ها شناخته می شده است.

در شهر مراغه حدود 10 کاروان سرای تاریخی وجود دارد. این کاروان سراها یادگار دوران قاجار و قبل از آن هستند. جالب است بدانید که این مراکز همچنان به عنوان یک محل برای تجارت خشکبار، پارچه و خواروبار به حساب می آیند.

نفوذ رطوبت و فرسایش باعث شده تا بخش های زیادی از این بنا ها، با آسیب های گسترده ای مواجه شوند. شهرداری همراه با اداره میراث فرهنگی و دادستانی تا امروز بار ها بر لزوم رفع خطر این مراکز تاکید نموده و به ساکنین آنها هشدار داده اند. از طرفی، بازاریان فعال در این مراکز از تعطیلی محل کسب خود راضی نیستند. آنها به یک مغازه یا یک محل جدید برای کسب و کار خود نیاز دارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی مراغه در این زمینه گفت: قسمت های زیادی از این بنا به خاطر زمان فرسوده شده و به بازسازی های اساسی نیاز دارد.

محرم پور در این زمینه افزود: دو مورد از سرا های تاریخی مراغه در لیست آثار ملی ثبت شده اند و هشت مورد هم ثبت حفاظتی دارند.

او اضافه کرد: راه دسترسی مناسب و تجهیزات اطفای حریق وجود ندارد و این موارد از جمله مشکلات اساسی این بازار های تاریخی می باشد.

بر اساس گفته های رئیس اداره میران فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهر مراغه، مرمت سرا های تاریخی یکی از اولویت های سازمان به حساب می آید.

مروتی شهردار مراغه در این زمینه گفت: سرا های این شهر به خاطر غیر استاندارد بودن، به ساده های حادثه ساز تبدیل شده اند. البته که تعطیلی این سازه ها، برای چرخه اقتصادی شهر مشکل ایجاد می نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانون تبلیغاتی آریانی
یادداشت