شنبه, 29 دی, 1403

ساماندهی بازار تاریخی اردبیل بر اساس ضوابط میراث فرهنگی

روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اخیرا از طرح ساماندهی بازار تاریخی این شهر رونمایی کرد.

به گزارش صاحب دیوان، حسن محمدی ادیب به اهمیت ساماندهی این بازار اشاره کرد و گفت: ضوابط مربوط به بافت تاریخی و عدم مداخله بیش از حد در بازار تاریخی باید در ساماندهی لحاظ شود و این مسائل در مواردی علت اصلی پیشرفت نکردن طرح ساماندهی است.

وی ادامه داد: به صورت همزمان طرح بازسازی و مرمت بخش‌های مختلف این بازار تاریخی از جمله سرای زنجیرلو و سرای پنبه‌فروشان توسط اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل و با مشارکت بازاریان در حال انجام است و از بازاریان انتظار داریم همکاری کنند.

بازار اردبیل که با نام‌هایی همچون بازار قیصریه هم شناخته می‌شود، در سال 1364 و با شماره 1690 توانسته در لیست اثر‌های تاریخی ملی به ثبت برسد. این بازار تیمچه‌ها، منازل، مسجد و حمام زیادی را در خود جای داده و بنای فعلی آن به زمان صفوی و زندیه مربوط است.

بازار‌های تاریخی ویژه‌ای همچون بازار تاریخی اردبیل از سده چهارم هجری قمری فعالیت داشته و در سده‌های هفتم و هشتم به اوج خود رسیده است. این بازار حال و هوای عرفانی داشته و می‌تواند چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره نماید. تا امروز بیش از یک هزار و 200 اثر تاریخی مختلف در سراسر استان اردبیل به صورت رسمی ثبت شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کانون تبلیغاتی آریانی
یادداشت