فعالان عرصه کفش و چرم تبریز به جای انواع چرم به کار رفته در کفش از پوست فرآوری شده انواع ماهی های قزل آلا و خاویار، بهره برده و تولیداتشان را با ارزش افزوده بالا به خارج از کشور نیز صادر می کنند.
تبریز بزرگترین مرکز تولید کفش چرمی و دست دوز کشور است.
جواد گوزلی در این مورد در گفت و گو با خبرنگاران گفت: پوست ماهی قزل آلا فرآوری شده و به صورت چرم ماهی برای استفاده در تهیه وسایل مختلف به کار گرفته می شود.
وی افزود: به منظور ایجاد ارزش افزوده در توسعه پایدار بخش کشاورزی و اجرای صنایع سبز در بخش شیلات و همچنین کاهش ضایعات و تولید فرآوردههای جانبی از آبزیان در استان، استفاده از پوست ماهی قزل آلا برای تولید چرم مصرفی صنایع دستی و صنعتی آغاز شده است.
گوزلی ادامه داد: برای اولین بار در آذربایجان شرقی از پوست ماهی، چرمهای سبکی تولید می شود که مقاومت بالایی در برابر سرما و کشیدگی دارند.
وی با اشاره به اینکه تولید برخی چرم های رایج از جمله سوسمار و مار با توجه به منابع محدود این جانداران، آنها را در معرض نابودی قرار می دهد، افزود: تهیه چرم از پوست ماهی که به عنوان ضایعات دور ریخته و از چرخه تولید خارج می شود، آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند .
گوزلی بیان کرد: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد وزن ماهی کامل به صورت ضایعات دور ریخته می شود، استفاده از پسماندهای ماهی علاوه بر تولید ماده ای با ارزش افزوده بالا باعث کاهش ضایعات در این حوزه و در نهایت آسیب کمتر به محیط زیست می شود.